Ajankohtaista

Talvikirje 2023-2024

Hyvää joulua ja onnellista uutta vuotta tutkimusperheillemme, yhteistyökumppaneillemme sekä kaikille seuraajillemme talvikirjeen myötä.

Lue lisää

Ohjeistus infektioepidemioiden aikana

Koronavirusepidemian aikana myös diabetestutkimukset (DIPP, TEDDY ym.) noudattavat terveysviranomaisten ohjeita (ks.THL:n sivut). Tutkimuskäynnille saapuvia pyydetään huomioimaan, että heillä ei tulisi olla hengitystieinfektion oireita (yskä, nuha, kurkkukipu, kuume). Tarvittaessa tutkimuskäynnin ajankohtaa tulee vaihtaa ottamalla yhteyttä omaan tutkimusvastaanottoon:

Oulu: Puh. +358 (0)50 408 7109
Tampere: Ottakaa yhteyttä tutkimushoitajaanne ma-ke klo 07.30-08.00, muina aikoina voi jättää viestin automaattiin puh. +358 (0)3 3116 5663
Turku: Puh. +358 (0)2 313 1469 tai ottakaa suoraan yhteyttä omaan hoitajaanne

Viimeisimmät uutiset

 • Tutkimusklinikoiden kesäsulut 2024

  Tutkimusklinikkamme lomailevat ja ovat suljettuna seuraavasti: Oulu: 8.7.-26.7. Tampere: 24.6.-26.7. Turku: 8.7.-26.7. Tutkimusklinikoidemme väki toivottaa kaikille aurinkoisia kesäpäiviä!

  Lue lisää

 • Talvikirje 2023-2024

  Hyvää joulua ja onnellista uutta vuotta tutkimusperheillemme, yhteistyökumppaneillemme sekä kaikille seuraajillemme talvikirjeen myötä.

  Lue lisää

 • Tietosuoja DIPP-tutkimuksessa – tarkistathan päivitetyt tietosuojakäytännöt

  DIPP-tutkimuksen tietosuojakäytäntöjä seurataan tutkimusorganisaation toimesta jatkuvasti ja henkilötietojen käsittelyyn liittyviä dokumentteja päivitetään aika ajoin. Haluamme informoida tutkimukseen osallistuvia tehdyistä päivityksistä ja ilmoittaa samalla, että DIPP-tutkimuksen kuusi taustaorganisaatiota ovat tehneet sopimuksen yhteisrekisterinpitäjyydestä. Sen perusteella vahvistetaan organisaatioiden yhteinen tavoite DIPP-tutkimuksessa ja osapuolten vastuut tutkimuksessa kerättyjen henkilötietojen tietosuojavaatimuksista. Tarkemmat tiedot Tietosuojaselosteessa.

  Lue lisää

 • Uutta DIPP-tutkimuksessa: Raskausajan seurantatutkimus

  DIPP-tutkimus on laajentunut uuteen raskausajan seurantavaiheeseen, jotta saisimme tietoa mahdollisista tyypin 1 diabeteksen hyvin varhaisista tekijöistä. Raskausajan seurantaan rekrytoidaan sellaisia odottavia perheitä, joissa syntyvän lapsen äidillä, isällä tai sisaruksella on tyypin 1 diabetes. Keräämme tietoa koko perheestä ja raskausajan ympäristöstä. Lue lisää täältä

  Lue lisää

 • Joulukirje 2022

  Hyvää joulua ja onnellista uutta vuotta tutkimusperheillemme, yhteistyökumppaneillemme sekä kaikille seuraajillemme joulukirjeen myötä.

  Lue lisää

 • Jos haluat tietää lisää TEDDY-tutkimuksesta, klikkaa alla olevaa linkkiä!

  TEDDY:n kansainvälisiltä sivuilta löytyy nyt tutkittaville ja heidän perheilleen suunnattu nettisivu. Sivulla on tietoa tutkimustuloksista, tyypin 1 diabeteksen, keliakian ja kilpirauhasen autoimmuunisairauksien oireista ja diagnoosimääristä eri TEDDY-maissa sekä tutkimuksessa kerättyjä näytemääriä.

  Lue lisää

Lisää uutisia